Slim en goedkoop naar hartje stad

magisch-maastricht-2017-hertjes-kusje-maanlicht-familie.jpg 

BEREIKBAARHEID

TIJDENS MAGISCH MAASTRICHT
 

 

Onder het motto ‘Slim en goedkoop naar hartje stad’ wil Maastricht Bereikbaar regionale bezoekers van Magisch Maastricht verleiden tot een alternatief voor de auto. Net als tijdens de afsluiting van de Noorderbrug, doet Maastricht Bereikbaar ook dit keer een beroep op ondernemers om de stad zo goed mogelijk bereikbaar te houden tijdens de drukste (weekend-) dagen van het jaar. Zorg jij ook voor beweging?

 
 

1 DECEMBER 2017

T/M 1 JANUARI 2018
 

Elke beweging telt!

Elke auto minder op de weg telt voor een beter bereikbare en gastvrije stad. Daarom roepen we iedereen op om in beweging te komen. Als ondernemer kun je een bijdrage leveren, door je gasten/bezoekers te attenderen op de slimme reisacties. Alle informatie is vanaf half november te vinden op www.maastricht-bereikbaar.nl/magisch. Aanvullend ontvangen ondernemers in de binnenstad handige visitekaartjes die bij de kassa of balie kunnen worden uitgereikt. Verder kun je ook de Slimme Kaart met actuele reisinformatie gemakkelijk toevoegen aan je eigen website. Zo help je jouw gasten op weg. Online kan er ook verwezen worden naar de Slimme Kaart van Maastricht bereikbaar, deze is ook gemakkelijk te embedden op je eigen website. Zo helpt iedereen makkelijk mee aan een bereikbaar centrum. Wil je meer weten over acties en wat jij kunt doen in de communicatie? Meld je bij Esther Saris, projectleider bezoekersaanpak Maastricht Bereikbaar via esther.saris@maastricht-bereikbaar.nl.

Ook dit jaar  biedt Maastricht Bereikbaar weer verschillende acties om slim en voordelig naar Magisch Maastricht te reizen. Dat gebeurt in samenwerking met veel partijen, waaronder Maastricht Marketing, Centrummanagement Maastricht, ondernemersverenigingen VOC en OW, Gemeente Maastricht en de Stichting Winterevents.

Voordelige reisacties in december

De hele maand december zijn er acties om voordelig naar Maastricht te reizen en de verkeersdrukte in en om de stad te mijden. 

In het weekend voor € 2,- met trein of bus

Tijdens de weekenddagen van Magisch Maastricht 2017 kunnen bezoekers uit Zuid-Limburg voor slechts €2,- p.p. (dagretour) vanuit Sittard-Geleen en Parkstad met de Arriva-trein of vanuit Vaals met buslijn 350 naar centrum Maastricht reizen. Dit product is uitsluitend te koop als e-ticket via de website van Maastricht Bereikbaar zolang de voorraad strekt (op=op).

Park + Ride: gratis parkeren en voordelig naar hartje stad

  • P+R Maastricht Noord is inmiddels welbekend. De combinatie van gratis parkeren en voor €2 p.p. (dagretour) of € 5.- voor 3-5 personen met lijn 10 naar centrum Maastricht scoort goed bij reizigers.  Tijdens Magisch Maastricht zijn tijdelijk 175 extra parkeerplekken beschikbaar. Is het terrein vol? Dan wordt er automatisch doorverwezen naar P+R Maastricht Zuid
  • Bij P+R Maastricht Zuid geldt een vergelijkbaar arrangement, maar dan als combi-ticket. Als je voor €2,- (dagretour p.p.) met buslijn 10 naar centrum reist en ook met die bus weer terug, parkeer je die dag gratis in P5 van MECC Maastricht.
  • Ook aan Belgische gasten uit de richting van Lanaken is gedacht: in afstemming met gemeente Lanaken is parkeren op het parkeerterrein aan de Engelse Hof  gratis. Vanaf halte Lanaken Cultureel Centrum aan de Breulsstraat reis je verder met de bus. Reguliere kosten enkele rit: vanaf € 1,80 (via app of sms-ticket) of € 3,- (ticket via chauffeur) p.p.

Park + Walk

Onverminderd gelden gereduceerde parkeertarieven op de Park+Walk-locaties aan de randen van het centrum, zoals bij het Stadspark of op P-Cabergerweg en (in het weekend) in P-Bonnefanten. Tip voor bezoekers: parkeer aan de kant van Maas waar je vandaan komt. Zo vermijd je de mogelijke verkeersdrukte op de Noorderbrug of Kennedybrug.

NS Spoordeelwinkel

Maastricht Marketing heeft samen met NS en lokale ondernemers ook een slimme actie uitgewerkt voor reizigers die van verder weg komen.

Hoe verder in 2018?

Maastricht werkt nog steeds hard aan een betere bereikbaarheid. De afbouw van het totale verkeerssysteem voor A2 Maastricht duurt nog tot aankomend voorjaar en eind 2018 moet de volledige infrastructuur van het project Noorderbrugtracé klaar zijn. Dat neemt niet weg dat bereikbaarheid op de agenda blijft staan als de werkzaamheden zijn afgerond. Vanuit gastvrijheid,  duurzaamheid en marketing blijft het belangrijk om bezoekers op topdagen te stimuleren om slim naar hartje stad te reizen. Om hiervoor nieuwe OV-acties uit te denken gaan we begin 2018 graag met de regionale vervoerder Arriva en andere stakeholders aan tafel.

Blijf op de hoogte

De nieuwsbrief van Maastricht Bereikbaar informeert je tweewekelijks over de bereikbaarheid van stad en regio, slimme reisalternatieven en acties.  Aanmelden kan via www.maastrichtbereikbaar.nl/nieuwsbrief.